Easy Yvette van Boven - credits Oof Verschuren

Easy: het nieuwe kookboek van Yvette van Boven

Zolang ik mij kan herinneren, heb ik een zwak voor eenvoudige en smakelijke gerechten. De gerechten in Yvette van Boven’s nieuwste kookboek ‘Easy’, passen perfect in dat plaatje. Dit boek is voor iedereen die van lekker koken houdt zonder uren in de keuken te staan. Yvette neemt je mee in de wereld van gemakkelijke en smaakvolle recepten met haar kenmerkende stijl. Ik heb al een paar recepten uit dit boek gemaakt en kan zeggen: ze zijn heerlijk!

Easy Yvette van Boven kookboek

Recepten uit 12 jaar Libelle

Yvette heeft week in, week uit recepten geschreven, getest, geproduceerd, gefotografeerd, gestyled en gekookt voor Libelle. Nu Libelle negentig jaar bestaat, is dit het perfecte moment voor een feestje én voor dit boek. Samen met adjunct-hoofdredacteur Anita maakte Yvette een selectie uit twaalf jaar aan culinaire rubrieken. Ze kozen voor de eenvoudigste en lekkerste recepten, met veel seizoensgroenten, zowel met als zonder vis of vlees, en af en toe een heerlijk nagerecht.

Comfortabel & makkelijk

Wat ‘Easy’ zo speciaal maakt, is hoe je zonder veel moeite heerlijke gerechten op tafel zet. Makkelijk én lekker is ook Yvette’s favoriete thema. Thuis kookt ze altijd iets comfortabels en waar ze echt zin in heeft. Of het nu gaat om doordeweekse maaltijden of feestelijke diners, er is voor iedereen wel iets lekkers te vinden. De recepten zijn duidelijk en makkelijk te volgen, en de prachtige foto’s van haar man Oof Verschuren voegen nog meer sfeer toe.

Deze gerechten heb ik al gemaakt

Uit ‘Easy’ heb ik al een paar heerlijke gerechten gemaakt. De salade van vijgen met rauwe ham en mozzarella is een frisse salade met een verrassende dressing van onder andere geitenyoghurt. Het is een perfecte combinatie van zoet en hartig, ideaal voor een lichte lunch of als voorgerecht.

De koude sobanoedels met bimi en garnalen zijn een makkelijke maaltijd voor doordeweeks. De sobanoedels zijn verfrissend en de bimi en garnalen geven een fijne bite.

De bramencheesecake met yoghurt en honing is een traktatie voor bij de koffie of gewoon even tussendoor. De combinatie van romige yoghurt, zoete honing en frisse bramen is onweerstaanbaar. Deze gerechten laten zien hoe je met eenvoudige ingrediënten iets bijzonders kunt maken.

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven is een veelzijdige culinaire duizendpoot. Met veel plezier volg ik al jaren haar culinaire avonturen. Ze is een getalenteerd kok, culinair schrijver, illustrator, tv-presentator en podcast host. Haar indrukwekkende oeuvre omvat succesvolle kookboeken zoals ‘Home Made’, ‘Home Sweet Home’ en ‘Home Made Basics’. Deze boeken zijn ook vertaald in het Engels, Frans, Spaans en Duits. In 2020 werd ‘Home Made Basics’ bekroond met Het Gouden Kookboek.

Op televisie is Yvette een bekend gezicht met programma’s als ‘De Streken van Van Boven’ en ‘Koken met Van Boven’. Ze heeft een wekelijkse rubriek in Libelle en Volkskrant Magazine en draagt bij aan delicious. magazine. Wat haar werk extra bijzonder maakt, is dat ze zelf de illustraties en vormgeving van haar boeken verzorgt. Yvette verdeelt haar tijd tussen Amsterdam en het prachtige West Cork in Ierland, waar ze samenwoont met haar man, fotograaf Oof Verschuren, en hun hond Hughie.

De streken van Van Boven

Met haar Defender vol keukengerei en servies, en haar schattige hond Hughie als reisgenoot, gaat Yvette op culinaire roadtrip door Nederland. Ik smul van dit soort programma’s! Yvette verkent verschillende streken van ons land op zoek naar lokale lekkernijen. Ze ontmoet enthousiaste mensen die hun passie voor lekker eten delen en haar de fijne kneepjes van hun vak laten zien. Of ze nu op een boeren erf is of in de haven, Yvette maakt met de producten uit die streek de heerlijkste gerechten. Ontdek meer van haar avonturen in haar programma ‘De Streken van Van Boven’, waar Yvette de liefde voor eten en reizen combineert.

Etenstijd: de podcast

Yvette van Boven en Teun van de Keuken hosten samen mijn favoriete podcast: Etenstijd. In deze podcast bespreken ze hun favoriete gerechten, van spannende tot heel gewone ingrediënten, en delen ze hun tips over praktische keukenapparaten. Ze vertellen over hun ervaringen in de horeca en geven handige kooktips. En wat gaan ze zelf vanavond eten? Elke maandag- en donderdagmiddag rond vijf uur delen Teun en Yvette hun culinaire avonturen in 20 hapklare minuten. Ideaal om je voor te bereiden op een jouw eigen diner. Gegarandeerd inspirerende verhalen en leuke tips bij ‘Etenstijd’!

Tot slot

Yvette’s ‘Easy’ is een must-have voor elke thuiskok die houdt van heerlijk eten zonder gedoe. Het boek zorgt voor elke dag lekker, elke dag verrassend, maar bovenal: elke dag een easy maaltijd op tafel.

Heel veel kookplezier!

Fotografie: Oof Verschuren

Meer boeken van Yvette van Boven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *