Kookboek Top 10

Ken je dat gevoel dat iets je zó raakt, dat je er niet meer van loskomt? Zo begon mijn avontuur met eten, wijn en kookboeken. Ik ben Kyonne, en als ik niet aan het koken of fotograferen ben, blader ik door stapels kookboeken of proef ik een nieuwe wijn. Mijn boekenkast is inmiddels drie meter breed en tweeënhalve meter hoog. Helemaal gevuld met kookboeken en boeken over wijn. Tikkeltje verslaafd? Zeker. Maar wel een heerlijke verslaving.

Als culinair fotograaf heb ik door mijn lens al heel wat moois vastgelegd. Van dampende borden in sterrenzaken tot gepassioneerde chefs in hun element. Ik mocht proeven, ruiken, kijken én luisteren,  want juist de verhalen achter het bord en in het glas maken het voor mij compleet. Daar word ik echt blij van.

Van wijnliefhebber naar wijn-nerd

Wijn heeft altijd een speciaal plekje gehad aan mijn keukentafel. Maar in februari 2024 besloot ik de diepte in te gaan en startte ik met de WSET2-opleiding. Inmiddels heb ik die afgerond, en in september ga ik verder met WSET3. Niet omdat het moet, maar omdat ik het heerlijk vind om te begrijpen wat ik proef. Waarom smaakt een Sauvignon Blanc uit de Loire zo anders dan eentje uit Nieuw-Zeeland? Hoe lees je een etiket zonder verdwalen? En hoe weet je welke fles je uit het rek moet trekken voor dat ene etentje?

Mijn ontdekkingen, twijfels, inzichten en proefnotities houd ik bij op mijn blog kynotes.wine, een soort wijnlogboek, waar ik alles deel wat ik onderweg leer. Daarnaast ben ik gestart met champagneweetjes.nl, want bubbels verdienen hun eigen spotlight. En er borrelt nog meer…

Verhalen om van te watertanden

Voor mij gaat koken en wijn over veel meer dan smaak alleen. Het zijn de mensen erachter die het bijzonder maken. De kookboekauteurs die hun ziel en zaligheid op papier zetten. De wijnmakers die met weer en wind werken aan dat ene perfecte oogstjaar. Die verhalen wil ik vertellen. Op deze site neem ik je mee in mijn reis langs de mooiste kookboeken, van klassieke must-haves tot nieuwe pareltjes. Geen droge recensies, maar geurige, smeuïge verhalen waar je trek van krijgt.

Eten, maken, delen

Of het nu gaat om een foto, een blog of een tafel vol lekkers, ik wil inspireren. Deze website is mijn digitale keukentafel. Vol kookboeken, wijnweetjes, nieuwe vondsten en verhalen die smaken naar meer. Dus schuif lekker aan, blader mee, proef wat ik proef, lees wat ik lees.

Ga je mee op ontdekkingsreis?!

Shopping cart close